Upgrade?

Szinte fél évente dobják piacra a tech cégek új készülékeiket, legyen az telefon, tv, laptop stb. Biztosan meg kell vásárolni mindig a legújabb, legaktuálisabb modellt?

pexels-tyler-lastovich-699122_1.jpg

Az ember már csak a fejét kapkodja, annyi irányból dőlnek rá a reklámok, és annyi gyártó közül tud választani, hogy már maga sem tudja, mit is szeretne igazán. Ezeknek a cégeknek megvannak az eszközeik arra, hogy ne csak a figyelmét tudják megragadni az embernek, hanem birtoklási vágyat keltsenek benne, hogy minden áron a tulajdonában szeretné tudni az adott reklám tárgyát.

Nagyon sokan belesétálnak a csapdába, és minden egyes új készüléknél az előzőt, ami sok esetben még az egy éves kort sem érte meg aktuális gazdájánál eladó sorba kerül, vagy megy a szemétbe mert kell a hej újnak, szebbnek, jobbnak.

Nagyon jó dolog a technológia, és elképesztő dolgokat értek el már benne a gyártók, de kérdem én, muszáj minden egyes évben új telefon, tv, notebook, okosóra? Biztosan megéri ez? Az emberekbe hosszú éveken keresztül sulykolták a reklámokon keresztül, hogy vedd meg ezt, vedd meg azt, mert így menő leszel, jobb leszel, többet fogsz érni. 

Tényleg többek leszünk egy új kütyütől, autótól, divat terméktől? Szerintem nem. És ezért felesleges a folyamatos upgrade. Hidd el, hogy nem leszel kevesebb attól mert neked nem a legfrisebb telefon van a kezedben, és nem leszel nevetség tárgya azért, mert nem egy prémium autóban furikázod a családot, vagy a barátokat. Ahogyan több sem leszel attól ha mindenből a legújabb, legdrágább és legszebb van a birtokodban. 

Nektek mi a véleményetek erről?