Hogyan kezdj neki a minimalizmusnak?

Ebben a bejegyzésben két nagyon jól bevált módszert mutatok be neketek, amivel elkezdhetetitek a minimalizmust, és sikerélményetek lesz benne.

pexels-cottonbro-4568743.jpg

Az első módszer, amit azoknak ajánlok, akik lassan szeretnének belevágni a minimalizmusba, és megfontoltan akarnak megválni azoktól a dolgoktól, amiket nem használnak. Erre lehet tekinteni egy kihívásként is, ezt láthatjuk A minimalisták című Netflix film végén is. A lényege az egésznek, hogy naponta egy tárgytól szabadulsz meg egy hónapig, és mire vége a kihívásnak, sokkal kevesebb cuccod lesz, és látni fogod, mennyi mindent tároltál évek óta feleslegesen, amiről már lehet, hogy meg is feledkeztél, és csak porfogó volt a lakásodban. Persz azt le kell szögezzem, hogy ahogy kezdesz belelendülni a dologba, nem csak napi egy kacattól fogsz megszabadulni, hanem egyre többtől, és észre sem veszed, de a hónap végére minimalistává válsz. Erről vezethetsz táblázatot is, naplót, csakhogy lásd, milyen ütemben haladsz a minimalistává válás útján.

A második módszer kissé drasztikus, de nekem a személyes kedvencem, a csomagolós "buli". Hívd át valamelyik ismerősöd, barátod. Dobozoljátok be az összes cuccodat, úgy, mintha költöznél. Nyugodtan címkézd fel a dobozokat, hogy melyikbe milyen holmikat raktál, ennek van jelentősége is. Nos miután ezzel végeztetek, hagyd így három hétig a lakást és a dobozokból élj. Mindig csak azt vedd elő, amire szükséged van, és ami három hét után a dobozban maradt, azt dobd ki, adományozd vagy add el. Egy kicsit keményebb módszer, mint az előző, de hidjétek el nagyon hatásos, és el fogsz csodálkozni azon, hogy valójában mennyire kevés dologra van szükséged az eddigiekhez képest ahhoz, hogy teljes életet tudj élni.